zaterdag 6 mei 2017

Salvia 2016

Salvia's zijn mijn favoriete plantenfamilie. Heb er al veel soorten, maar elk jaar probeer ik een aantal nieuwe. Meestal via zaden of stekken.
De uitblinkers van vorige zomer :


Salvia  'Jean's Jewel' , een kruising met Salvia guaranatica, In principe winterhard, en hij heeft de afgelopen winter doorstaan.



Salvia patens 'Dot's Delight'. Knolvormende salvia met 5 cm grote bloemen. De oorspronkelijke soor heeft blauwe bloemen. Tegenwoordig zijn er meerdere kleuren. Paarsblauw(), wit(White Perfection),
lichtblauw(Cambridge Blue) en Rose/wit(). Deze dot is de eerste  tweekleurige.





Salvia splendens 'Sao Borja'. Een variant op de vuursalie, het bekende perkplantje van nog geen 30 cm en vuurrood. Deze soort is wel een meter hoog en heeft subtiel donkerrode bloemen. Er bestaan hier ook meeerdere kleuren, zowel in de perkplantvariant als de hoge. Heb zelf ook 'Yvnonne's Giant',
een hoge rode.  Beste als stek overwinteren. Eerste helft augustus maak ik stekken van de niet- of twijfelachtig winterharde salvia's .
































Salvia species from Catamarca. Soort zonder naam. Uit  Noord Argentinie.
Ook weer een hoge van een meter. Winterhard...? Nu nog geen teken van leven, maar salvia's lopen laat uit in het voorjaar.

En dan de Greatest Hits van Salvia guaranatica .
Amistad
Black and Blue





Salvia leucantha







Geen opmerkingen:

Een reactie posten